Friday, June 21, 2013

tidak pernah berakhir

alhamdulillah done with semester 7th examination.
after so much struggle and pains...alhamdulillah Allah make me went through it with ease...
Thank you Allah...alhamdulillah..alhamdulillah...

Its different this time..
segala-galanya berbeza....
lega kerana berakhir sudah satu semester dan beberapa bulan lagi untuk meneruskan perjuangan degree ni..
bak kata seseorang " setelah 3 tahun bertahan tak kan nak mengalah untuk kali ini"
sikit je lagi bukan...my makcik said "hok ngelah ni lah hok payoh skali"
semuanya betul..
manusia pasti ada naik turunnya...
kadang-kadang bila bersemangat kalau suruh berlari pusing dunia pun boleh..
tapi kalau dah tak ada motivasi dan down suruh turun katil pergi mandi pun susah...
hati tu adalah anggota yang menggerakkan...
hati yang bersih dan dipenuhi iman pasti punya semangat yang menyala-nyala untuk terus berusaha di dunia bagi mengaut keuntungan akhirat...
tapi jika hati gelap kotor pelbagai alasan dicipta...

*facepalm*
sedih dengan diri sendiri...
down kerana diri sendiri yang tak semangat..
iman semakin menipis...
hati semakin lesu...

ohoiii...
bangunlah!!!
rehat kat syurga...
cari semangat tu...
bring yourself back to Allah..
only Allah...
dont turn yourself to human...
they wouldnt benefit you..

semangat dan terus bersemangat...
sikit je lagi,..
jangan jadi seperti bani israil,..
banyak sangat alasan..gopoh
ok..keep going and ask Allah to help you...
yes...only Allah...

1 comment:

  1. tahniah dah habis exam!!! :)

    selamat berWARM :D

    ReplyDelete